Wil je iets weten over Sint-Oedenrode? Dan kun je terecht bij het Toeristisch Informatiepunt in het ’t Roois Gasthuisje. Bovendien zit het museum van Brabantse Mutsen en Poffers gevestigd in het historische pand. Daarnaast vind je niet alleen allerlei leuke wandel- en fietsroutes, maar ook lokale lekkernijen en échte Rooise producten. Van snijplanken tot aan honing en van Odavi wijn tot tegeltjes van Origineeltje.

Sint-Paulusgasthuis

’t Roois Gasthuisje, voorheen Sint-Paulusgasthuis, is als begijnhof gesticht in 1434. Bijna veertig jaar werden de huisjes bezet door arme, alleenstaande vrouwen. Na een verbouwing zijn de huisjes met elkaar verbonden.

Op de informatiezuil kan je gemakkelijk Bezoek Meierijstad raadplegen. Ook hier vind je mooie wandel- en fietsroutes. Wil je meer weten over de historie van Sint-Oedenrode? Ook dan ben je aan het juiste adres. “t Roois Gasthuisje bezit veel informatie, zowel op papier als door een dorpswandeling met een gids kan je deze informatie tot je nemen. Je kan de geschiedenis induiken door het Brabantse Mutsen en Poffers museum te bezoeken.

’t Roois Gasthuisje biedt veel lokale producten aan. Honing van Imkerij de Linde uit Olland, wijn, bubbels en likeur van Odavi en thee van Bakje T. Ben je op zoek naar een souvenir of cadeau? Denk bijvoorbeeld aan een snijplank met de skyline van Sint-Oedenrode, een bord van Stip Es of een tegeltje van Origineeltje. Op de unieke tegeltjes vindt je bekende Rooise locaties zoals kasteel Henkenshage.

In de ruime tuin worden regelmatig tentoonstellingen gehouden van lokale kunstenaars. Maar hier kan je ook genieten van de rust.

De gastvrouwen helpen je graag! Kom eens binnenwandelen.