Even voorstellen...

Wij zijn Stichting Natuurlijk! Sint-Oedenrode (N!SO). Wij zijn ontstaan vanuit de wens om in Sint-Oedenrode en haar kerkdorpen Olland, Nijnsel en Boskant één aanspreekpunt te creëren voor alle organisaties en initiatieven. Hiermee kunnen zij ook op een slimme manier met elkaar verbonden worden. In allerlei opzichten: het buitengebied met het centrum, de Rooise gemeenschap met de gemeente, Rooise ondernemers met inwoners, jong met oud, gasten met bewoners, kortom: mensen met elkaar. 

Gezichten achter N!SO

N!SO bestaat uit een zevenkoppig bestuur en een projectleider. ‘Hart voor ons mooie dorp’ is wat ons met elkaar verbindt. Bovendien is het onze gezamenlijke motivatie om plaats te nemen in het bestuur van N!SO. 

Sietske Hubens-van de Loo

Sietske Hubens-van de Loo

Bestuurslid N!SO, voorzitter

“Sint-Oedenrode is een prachtig groen, bourgondisch dorp met zeer gastvrije inwoners. Je voelt je hier direct thuis. Daarom wil ik me inzetten om Rooi op de kaart te laten staan en zich verder kan ontwikkelen. In Rooi zijn veel goede ideeën en initiatieven. Het is zonde om daar niets mee te doen. Door te bundelen en samen te werken, kunnen mooie dingen ontstaan.

Wat ik wil bijdragen is ervoor te zorgen dat we elkaar in Rooi weer weten te vinden en elkaar opzoeken om krachten te bundelen met een positieve blik. Gebruik maken van elkaars kennis en ervaring; alleen dan zijn we sterk.”

Contact opnemen met Sietske Hubens-van de Loo? Mail naar sietske@natuurlijksintoedenrode.nl

Ralf

Ralf Dirven

Bestuurslid N!SO, horeca

“Regelmatig ontvang ik bezoekers van buiten Rooi. Zij wijzen mij er dan op hoe mooi en bijzonder ons dorp is. Dan ga je het zelf ook weer zien. Ik geloof dat we niet veel nodig hebben om onze kracht te behouden. We moeten vooral laten zien wat we te bieden hebben. Als bestuurslid van N!SO hoop ik een steentje bij te dragen aan het bruisender maken van ons dorp. Dat we onze sterke punten goed in de etalage zetten, zoals: het prachtige park De Kienehoef, dat je vanaf het centrum in vijf minuten in de natuur bent, er horeca is voor iedereen met maar vijf minuten vanaf de snelweg. Wat horeca betreft hoop ik mensen bewust te laten worden hoe belangrijk wij zijn voor de levendigheid in een dorp.”

Contact opnemen met Ralf Dirven? Mail naar ralf@natuurlijksintoedenrode.nl

Bart Greijmans

Bart Greijmans

Bestuurslid N!SO, financiën

“Wat ik misschien wel het meest bijzondere vind, is dat waar ik ook kom in Brabant en vertel dat ik uit Sint-Oedenrode kom, vrijwel iedereen zegt: ‘Ooh, Rooi, ja dat kennen we wel!’ Van die bekendheid moeten we gebruikmaken. Om Rooi als bourgondisch hart op de Brabantse kaart te zetten/houden, moeten we meer doen met onze parels. Met de invulling van een nieuw centrum moet er juist aandacht zijn om onze prachtige panden nog meer uit te lichten. We moeten onze nek durven uit te steken om iets unieks te maken van ons centrum. Als trotse Rooienaar en bestuurslid van N!SO hoop ik Rooi iets terug te geven. Niet alleen praten over Rooi, maar actief meedenken en aanpakken. Met als doel dat we over een paar jaar niet meer praten over de leegstand in ons centrum, maar vooral over hoe het bruist!”
 

Contact opnemen met Bart Greijmans? Mail naar bart@natuurlijksintoedenrode.nl

Bram Seegers

Bram Seegers

Bestuurslid N!SO, centrum

“Rooi staat voor mij synoniem aan een grote samenhorigheid. Er zijn altijd wel mensen op de been te krijgen als er in Sint-Oedenrode iets te doen is. We hebben een leuke kern met meer dan prima horeca en zelfstandige winkels. Willen we ook in de toekomst een levendig dorp blijven, dan zullen we moeten samenwerken in de breedste zin van het woord. Lef tonen. Nieuwe dingen oppakken en organiseren, om mensen enthousiast te houden voor het dorp. Ik ben bestuurslid van N!SO geworden, omdat ik een bijdrage wil leveren én invloed wil hebben op zaken die belangrijk zijn voor een optimaal verblijfsklimaat, zoals winkels, horeca en recreëren.”

Contact opnemen met Bram Seegers? Mail naar bram@natuurlijksintoedenrode.nl

‘Waar een klein dorp groot in kan zijn,
is dat we veel, heel veel organiseren.’