Even voorstellen...

Wij zijn Stichting Natuurlijk! Sint-Oedenrode (N!SO). Wij zijn ontstaan vanuit de wens om in Sint-Oedenrode en haar kerkdorpen Olland, Nijnsel en Boskant één aanspreekpunt te creëren voor alle organisaties en initiatieven. Hiermee kunnen zij ook op een slimme manier met elkaar verbonden worden. In allerlei opzichten: het buitengebied met het centrum, de Rooise gemeenschap met de gemeente, Rooise ondernemers met inwoners, jong met oud, gasten met bewoners, kortom: mensen met elkaar. 

Gezichten achter N!SO

N!SO bestaat uit een zevenkoppig bestuur en een projectleider. ‘Hart voor ons mooie dorp’ is wat ons met elkaar verbindt. Bovendien is het onze gezamenlijke motivatie om plaats te nemen in het bestuur van N!SO. 

Sietske Hubens-van de Loo

Sietske Hubens-van de Loo

Bestuurslid N!SO, voorzitter

“Sint-Oedenrode is een prachtig groen, bourgondisch dorp met zeer gastvrije inwoners. Je voelt je hier direct thuis. Daarom wil ik me inzetten om Rooi op de kaart te laten staan en zich verder kan ontwikkelen. In Rooi zijn veel goede ideeën en initiatieven. Het is zonde om daar niets mee te doen. Door te bundelen en samen te werken, kunnen mooie dingen ontstaan.

Wat ik wil bijdragen is ervoor te zorgen dat we elkaar in Rooi weer weten te vinden en elkaar opzoeken om krachten te bundelen met een positieve blik. Gebruik maken van elkaars kennis en ervaring; alleen dan zijn we sterk.”

Contact opnemen met Sietske Hubens-van de Loo? Mail naar sietske@natuurlijksintoedenrode.nl

Swinde

Swinde Berberovic

Bestuurslid N!SO, secretaris

“Mijn hart ligt in Sint-Oedenrode. Hier stond mijn wieg en voel ik me thuis. Wat mij zo positief heeft verrast, is de enorme vrijwillige inzet van heel veel dames en heren voor de leefbaarheid van ons dorp. Ik denk dat we vanuit N!SO al deze lieve mensen met elkaar kunnen verbinden, door één aanspreekpunt en houvast voor ze te zijn. Een organisatie die alle initiatieven verbindt en als geoliede machine laat werken. Daar waar nodig zullen we moeten kneden en aan knoppen moeten draaien. Alles met maar één doel: Het behouden en verbeteren van de leefbaarheid van ons prachtige dorp. Het doel dat wij voor ogen hebben met N!SO is ambitieus. Toch ben ik ervan overtuigd dat we alles kunnen bereiken als we samenwerken. Voor nu ben ik blij met iedere stap die we nemen en alles dat we nu al bereikt hebben. De beste manier om de toekomst te voorspellen is om deze samen te creëren.”

Contact opnemen met Swinde Berberovic? Mail naar swinde@natuurlijksintoedenrode.nl

Ralf

Ralf Dirven

Bestuurslid N!SO, horeca

“Regelmatig ontvang ik bezoekers van buiten Rooi. Zij wijzen mij er dan op hoe mooi en bijzonder ons dorp is. Dan ga je het zelf ook weer zien. Ik geloof dat we niet veel nodig hebben om onze kracht te behouden. We moeten vooral laten zien wat we te bieden hebben. Als bestuurslid van N!SO hoop ik een steentje bij te dragen aan het bruisender maken van ons dorp. Dat we onze sterke punten goed in de etalage zetten, zoals: het prachtige park De Kienehoef, dat je vanaf het centrum in vijf minuten in de natuur bent, er horeca is voor iedereen met maar vijf minuten vanaf de snelweg. Wat horeca betreft hoop ik mensen bewust te laten worden hoe belangrijk wij zijn voor de levendigheid in een dorp.”

Contact opnemen met Ralf Dirven? Mail naar ralf@natuurlijksintoedenrode.nl

Bart Greijmans

Bart Greijmans

Bestuurslid N!SO, financiën

“Wat ik misschien wel het meest bijzondere vind, is dat waar ik ook kom in Brabant en vertel dat ik uit Sint-Oedenrode kom, vrijwel iedereen zegt: ‘Ooh, Rooi, ja dat kennen we wel!’ Van die bekendheid moeten we gebruikmaken. Om Rooi als bourgondisch hart op de Brabantse kaart te zetten/houden, moeten we meer doen met onze parels. Met de invulling van een nieuw centrum moet er juist aandacht zijn om onze prachtige panden nog meer uit te lichten. We moeten onze nek durven uit te steken om iets unieks te maken van ons centrum. Als trotse Rooienaar en bestuurslid van N!SO hoop ik Rooi iets terug te geven. Niet alleen praten over Rooi, maar actief meedenken en aanpakken. Met als doel dat we over een paar jaar niet meer praten over de leegstand in ons centrum, maar vooral over hoe het bruist!”
 

Contact opnemen met Bart Greijmans? Mail naar bart@natuurlijksintoedenrode.nl

Maud

Maud van de Laar

Bestuurslid N!SO, evenementenplanning

“Ik ben geboren en getogen in Sint-Oedenrode. In dit dorp voel ik me thuis. De betrokkenheid en gezelligheid van de mensen is wat het leven hier zo fijn maakt. Willen we een bruisend dorp zijn en blijven, dan zullen we met z’n allen de schouders eronder moeten zetten. We moeten gebruikmaken van de bijzondere elementen die Sint-Oedenrode en haar kerkdorpen hebben. Als bestuurslid van N!SO hoop ik een steentje bij te kunnen dragen om Rooi nog meer te laten bruisen. Bijvoorbeeld om evenementen zoals de Kermis en andere gave events op de kaart te zetten, zodat mensen buiten Rooi ons dorp komen bezoeken. Door samen te werken en de juiste mensen met elkaar te verbinden zetten we ons mooie dorp blijvend op de kaart. Rooi: een dorp om trots op te zijn!”

Contact opnemen met Maud van de Laar? Mail naar maud@natuurlijksintoedenrode.nl

Mart Habraken

Mart Habraken

Bestuurslid N!SO, werkgroep Markt

“Van nature ben ik nogal een pionier en wil niet perse gebonden zijn aan één plek. Toch voel ik me verbonden met Rooi. Mijn opa Willem Habraken (Nijnsel) en oma Jaan (Olland) van Kessel vertolkten voor mij de Rooise gemoedelijkheid: alles kon en iedereen was welkom. De zoete inval, zeg maar. Deze samenhorigheid hoort voor mij bij Rooi. De laatste jaren is het hard gegaan. De melkboer is verleden tijd en wij bestellen AH online. Niet omdat het perse goed is, maar wel omdat het mogelijk en makkelijk is. Ik bedoel: ik met een eigen onderneming en mijn vriendin Linda met een baan in het ziekenhuis. Daarnaast hebben we nog twee kids en moet het gras gemaaid worden. Best makkelijk om dan om 22u nog ff AH te bestellen; volgende dag thuis op de keukentafel. Tijden veranderen en we moeten onze kop niet in het zand steken. Rooi is een prachtig dorp waar we veel meer mee kunnen, zo zie ik het. Een kwalitatief dorp waar mensen willen komen, om te winkelen in leuke onderscheidende boetiekjes of om lekker te eten, borrelen en chillen. Gezellig een jazz festivalletje pakken of een goed stuk kaas kopen bij de speciaalzaak. Samen met mijn collega’s van N!SO wil ik mij hard maken voor ons mooie dorp. Doe je mee?”

Contact opnemen met Mart Habraken? Mail naar mart@natuurlijksintoedenrode.nl

Bram Seegers

Bram Seegers

Bestuurslid N!SO, centrum

“Rooi staat voor mij synoniem aan een grote samenhorigheid. Er zijn altijd wel mensen op de been te krijgen als er in Sint-Oedenrode iets te doen is. We hebben een leuke kern met meer dan prima horeca en zelfstandige winkels. Willen we ook in de toekomst een levendig dorp blijven, dan zullen we moeten samenwerken in de breedste zin van het woord. Lef tonen. Nieuwe dingen oppakken en organiseren, om mensen enthousiast te houden voor het dorp. Ik ben bestuurslid van N!SO geworden, omdat ik een bijdrage wil leveren én invloed wil hebben op zaken die belangrijk zijn voor een optimaal verblijfsklimaat, zoals winkels, horeca en recreëren.”

Contact opnemen met Bram Seegers? Mail naar bram@natuurlijksintoedenrode.nl

Arijanne Mettler

Arijanne Mettler

Projectleider N!SO

“Wanneer mijn opa en oma op zondag naar Rooi gingen en een bezoek brachten aan de Kienehoef, was het feest voor mijn moeder, mijn tantes en oom. Het was één van de leukste uitjes uit hun jeugd. Zelf ging ik als kind op zondag ook regelmatig met mijn familie naar de Kienehoef. Lekker spelen in de grote speeltuin of bootje varen in de vijver. Toen mijn kinderen nog klein waren, ging ik ook met hen naar de Kienehoef. Zij hebben heel wat uren in de grote zandbak kastelen gebouwd en beestjes gevoerd bij de kinderboerderij. Sommige tradities zijn er om in ere te houden. Sterker nog; spelen in het park is een herinnering die in vrijwel elk geheugen van een Rooienaar is gegrift. Het is één van die mooie herinneringen die ons met elkaar verbindt. Rooi is als één van de kernen binnen Meierijstad wellicht het meest authentiek te noemen. Het is een prachtig dorp omgeven door veel groen, met de Dommel die door het centrum meandert. We hebben veel in huis en in onze achtertuin waarop we trots mogen zijn. Toch zullen we er samen de schouders onder moeten zetten, om Rooi een aantrekkelijk dorp te laten zijn en blijven. Hoe? Door onze bezoekers gastvrij te ontvangen, elkaars kwaliteiten te versterken en weten dat we allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben: samen zetten we Rooi (weer) op de kaart!”

Contact opnemen met Arijanne Mettler? Mail naar arijanne@natuurlijksintoedenrode.nl

‘Waar een klein dorp groot in kan zijn,
is dat we veel, heel veel organiseren.’