Het bestuur van N!SO: Wilco Verhagen stelt zich voor

Ingediend door communicatie op di, 04/13/2021 - 12:04

Sint-Oedenrode - De organisatie Natuurlijk! Sint-Oedenrode is druk bezig geweest met het formeren van een nieuw bestuur. De eerste namen zijn bekend en die stellen we deze weken aan u voor. Dit keer komt Wilco Verhagen aan de beurt. Hij is voor veel mensen een bekende, maar nog stelt hij zich graag voor.

Wilco VerhagenWilco: “Onderstaand refrein uit een liedje van Thieu Sijbers zegt in mijn ogen alles”:

Jao ons Rooi dè is ‘n durp zo-es ik gin twidde ken
Ben ‘r gruts op dè’k ‘r woon en dè’k ‘r goewd geworteld ben
Waor dî wirreldje ok hinne dreigt te dreije
‘t Moet al aorig gaon um men van Rooi te scheije

“Natuurlijk ben ik ook niet wereldvreemd en heb al een en ander van de wereld mogen aanschouwen. Er zijn genoeg mooie plekjes op deze aardbol, misschien nog wel mooier dan Rooi. En er zijn ook vast heel veel mensen die hetzelfde beweren over het dorp waarin zijzelf wonen. Maar het gaat wat mij betreft uiteindelijk over mezelf thuis voelen in de gemeenschap, in de natuur en bij de mensen van ons dorp die een beetje uit hetzelfde hout gesneden zijn, dezelfde humor delen, het mooie, maar ook het gewone aan Rooi en de Rooise mensen waarderen en die ook positief in het leven staan. En thuis voelen dat doe ik mij hier. Dat sluit echter niet uit dat ik niet op een andere mooie plek zou kunnen wonen. Maar zoals gezegd: ‘t Moet al aorig gaon um men van Rooi te scheije.”

Mijn ambitie met N!SO
De uitgangspunten van Natuurlijk! Sint-Oedenrode zo goed mogelijk uitdragen en daar waar mogelijk er ook een praktisch vervolg aan geven. Voor mij ligt het zwaartepunt daarvoor bij het verbinden en daar waar mogelijk helpen van de centrumondernemers en het ondersteunen van initiatieven die zij graag in gang (willen) zetten. Daar waar nodig hoop ik terug te kunnen vallen op de steun van de gemeentelijk centrummanager Dirk Lammers. Het lijkt mij fantastisch om te zien dat we over enkele jaren over een nog mooier, aantrekkelijker en duurzamer winkelbestand beschikken, aangevuld en ondersteund door een gastvrije, diverse horeca. Dat verdienen de Rooise centrumondernemers ook.”

Deze persoon uit Rooi zou ik graag spreken en waarom.
“Als Hennie van Osch van TVE voor mij ruimte maakt in zijn drukke agenda, dan zou ik hem willen bevragen op de thema’s klantbeleving en positionering en in het algemeen over ondernemerslef. Hoe vindt hij dat de Rooise (reclame)vlag erbij hangt. Hennie zit niet voor niets al 40 jaar in het reclamevak!”

‘Waar een klein dorp groot in kan zijn,
is dat we veel, heel veel organiseren.’