Samen kunnen we het Rooien - Deel 2

Ingediend door fruitcake op vr, 03/22/2019 - 13:51

Waar een klein dorp groot in kan zijn, is dat we veel, heel veel organiseren. Ook 2018 stond weer bol van de activiteiten waar we met z’n allen veel plezier aan beleefden. Het mooie is dat elke kern zo zijn eigen parel heeft. In Boskant was Elvis voor een dagje springlevend tijdens de Elvis Memorial Day. Het Oogstfeest op Hoeve Strobol in Nijnsel nam bezoekers mee naar het boerenleven van toen. En Ollend dreijde ook afgelopen jaar weer dur. Streekpark de Kienehoef vormde voor de eerste keer het decor voor het Pop & Colour Festival en met z’n allen trokken we naar het centrum om te genieten van de Rooise Kermis: het event waar ons hart allemaal sneller van klopt.

Parels 

Op de evenementenkalender van 2019 krijgen deze parels wederom een prominente plek. Uiteraard naast de vele andere evenementen die in ons dorp plaatsvinden. Want in Rooi is er altijd wel wat te doen. Daar zijn we hartstikke trots op. 

Evenementen in het centrum

Veel evenementen vinden plaats in het centrum. Logisch, want dit is de kern van het dorp. Vaak zijn het dezelfde mensen die heel wat uurtjes steken in de organisatie van al dat leuks. Maar willen we ook in de toekomst blijven genieten van een levendig centrum, dan is het belangrijk dat we onze krachten bundelen en taken meer verdelen. 

Werkgroepen

Daarom willen we gaan werken vanuit werkgroepen. We beginnen in het centrum, maar uiteindelijk willen we de werkgroepen ook verder uitbreiden naar initiatieven buiten het centrum. Denk daarbij aan een werkgroep voor de koopzondagen, de spaarkaart, Pruuf ’t Sund, de winterbraderie, maar bijvoorbeeld ook een werkgroep die zich buigt over de herinrichting van het centrum. Zo krijgen alle ondernemers uit het centrum de kans om iets te betekenen voor het dorp. Maar ook andere mensen met goede ideeën mogen zich aanmelden voor een werkgroep. Mocht je nu zelf een werkgroep willen oprichten? Stuur dan een e-mail naar: info@natuurlijksintoedenrode.nl. We denken graag met je mee. 

Samenwerken

Waar een klein dorp groot het verschil in kan maken, is dat we samen veel voor elkaar kunnen krijgen. Samenwerken voor hetzelfde doel: ons mooie dorp nog aantrekkelijker te maken voor onszelf én voor onze gasten. Kortom: samen kunnen we het Rooien!

Gastvrije groet,

Sietske Hubens-van de Loo
Voorzitter N!SO

‘Waar een klein dorp groot in kan zijn,
is dat we veel, heel veel organiseren.’