Samen kunnen we het Rooien - Deel 1

Ingediend door fruitcake op vr, 03/22/2019 - 13:43

Toen we met ons zevenen opstonden om het bestuur van Stichting Natuurlijk!Sint-Oedenrode te vormen, was ‘hart voor ons mooie dorp’ onze gezamenlijke motivatie. Nu we weten dat er zoveel mensen zijn die het beste met ons dorp voor hebben, zijn onze harten nog sneller gaan kloppen. In Rooi en haar kerkdorpen is er altijd wel wat te beleven. Er wordt veel ondernomen: van grote tot kleine initiatieven. Deze komen alleen niet zomaar uit de lucht vallen. Bloed, zweet en tranen en heul veel man- en vrouwkracht komt hierbij kijken. 

Verbinden met een grote V

Natuurlijk!Sint-Oedenrode is ontstaan vanuit de wens om vanuit één aanspreekpunt alle organisaties en initiatieven op een slimme manier met elkaar te verbinden. In allerlei opzichten: het buitengebied met het centrum, de Rooise gemeenschap met de gemeente, Rooise ondernemers met inwoners, jong met oud, gasten met bewoners, kortom: mensen met elkaar. 

Ambities voor Rooi

Onze plannen zijn groot; onze ambitie zo niet nog groter. Zo willen we bijvoorbeeld een denktank zijn voor initiatieven die de leefbaarheid in Rooi en haar kerkdorpen bevorderen; een regisseur voor alle evenementen in onze dorpen, zodat evenementen beter op elkaar zijn afgestemd en de gesprekspartner voor de gemeente Meierijstad ’over onder meer wat er leeft in Rooi en haar kerkdorpen. 

U vraagt…

Afgelopen maanden spraken we met allerlei ondernemers, verenigingen en organisaties, maar nog veel belangrijker: we luisterden naar hun unieke verhalen. Sommigen kwamen direct al met een concrete vraag, zoals de organisatie van de Fokpaardendag: ‘hoe maken we ons evenement nóg aantrekkelijker voor het grote publiek?’ Samen bedachten we enkele nieuwe ideeën voor de Fokpaardendag 2018. Ook organiseerden we samen met veel enthousiaste ondernemers en vrijwilligers het verspillingsevent ‘Pruuf ’t Sund’ en opende ondergetekende als voorzitter van N!SO in de Gasthuishoeve de nieuwe bierbrouwerij van Sint-Oedenrode: RBM bierbrouwerij: een prachtig voorbeeld van hoe je door samenwerking iets moois neerzet.

Stevige basis

Ondertussen zijn we druk met het leggen van een stevige basis voor onze organisatie. Wie doet wat, waar zijn we van en hoe kun je ons nu het beste bereiken? Dit alles vatten we samen in onze nieuwe website, die nu nog in opbouw is. Met het opstartbedrag dat we van de gemeente Meierijstad kregen, kunnen we onder meer deze website bekostigen. We zijn dan ook erg blij met deze blijk van waardering voor ons als jonge club. En verder blijven we zoeken naar verbindingen, denken we mee waar kan en komen we graag in contact met allerlei organisaties en initiatieven in Rooi en haar kerkdorpen, want alleen samen kunnen we het Rooien.

Wil je meer weten over N!SO? Stuur dan een e-mail naar: info@natuurlijksintoedenrode.nl.

 

Gastvrije groet,

Sietske Hubens-van de Loo | Voorzitter Stichting Natuurlijk!Sint-Oedenrode
 

‘Waar een klein dorp groot in kan zijn,
is dat we veel, heel veel organiseren.’