Rooi, word wakker!

Ingediend door fruitcake op vr, 03/22/2019 - 13:49

Er moet iets van mijn hart. Wanneer ik door ons centrum loop, bekruipt een gevoel van weemoed. Met lede ogen zie ik aan dat ons ooit zo levendige dorpskern steeds minder sprankelt. Winkelpanden staan leeg en er is steeds minder te doen. En wat er gebeurd, is het naar mijn idee net niet. Het is horeca versus winkeliers en mensen prediken alleen nog voor eigen parochie. Ik vind het verschrikkelijk dat we dit met z’n allen laten gebeuren. Het is tijd dat we onder deze malaise een streep zetten. Ofwel: niet lullen, maar poetsen. Er is werk aan de winkel!

Werkgroep Markt

Daarom ga ik de kar trekken van de werkgroep (herinrichting van de) Markt. Voor wie het nog niet weet: de gemeente heeft plannen om ons centrum opnieuw in te richten. De boel gaat op de schop. Dat zijn goede initiatieven waardoor ik weer hoop krijg dat het tij kan keren. We willen alleen niet zomaar met lege handen zitten afwachten totdat de gemeente komt met plannen. De Werkgroep Markt slaat de handen in één om wilde ideeën om te zetten naar concrete plannen voor een nieuwe Markt. Zeg maar: plannen voor Rooienaren, door Rooienaren. Plannen waarover we met de gemeente in gesprek willen en er zo samen iets moois van te maken waar we ‘gruts’ op kunnen zijn.

Deel jouw idee en doe mee!

Dat kan ik én wil ik natuurlijk niet alleen. Ook nu geldt: Samen kunnen we het Rooien. Juist voor de werkgroep Markt zoeken we inspirerende mensen met een gezonde kijk op hoe we ons centrum sterk voor de toekomst kunnen maken. Heb jij zo’n kijk of heb je een goed idee over de herinrichting van de Markt? Stuur mij dan een e-mail: mart@natuurlijksintoedenrode.nl

 

Met Natuurlijk! Gastvrije groet,

Mart Habraken
Bestuurslid Natuurlijk! Sint-Oedenrode

‘Waar een klein dorp groot in kan zijn,
is dat we veel, heel veel organiseren.’