Rooi is uit de Kunst

Ingediend door fruitcake op do, 09/12/2019 - 08:52

Waar een klein dorp groot in kan zijn, is dat we veel, heel veel organiseren. Deze regel vind je terug op onze nieuwe website: www.natuurlijksintoedenrode.nl. Op deze website vertellen we waarvoor N!SO staat, wie we zijn en wat we doen. Neem gerust eens een kijkje. 

Dat we als klein dorp veel organiseren, is niet zomaar een loze kreet. Zo barst het weekend van 25 en 26 mei ons dorp uit haar voegen door de vele gezellige (gratis) evenementen, die worden georganiseerd. Denk daarbij aan: Pop & Colour, Atelierroute ‘Kunst in Rooi’, het Arabian Horse Weekend en de maandelijkse koopzondag in het centrum. 

Andere jaren opereerden de organisaties van deze evenementen voornamelijk vanuit hun eigen eiland. Logisch, want ieder was druk om zijn eigen ding op de kaart te zetten. Maar wil je als klein dorp groot zijn, dan zul je groter moeten denken dan in eilandjes. Niet voor niets hanteren we als N!SO de slogan: Samen kunnen we het Rooien!

Maar hoe zorg je er nu voor dat al deze losstaande organisaties denken vanuit een ‘samen’? N!SO ging bij hen op de koffie en onderzocht de wil om samen te werken. En die was er! Stuk voor stuk reageerden ze enthousiast. Tijdens de eerste gezamenlijke bijeenkomst vonden we het cement waarmee we alle eilandjes samenvoegden: 25 en 26 mei willen we zoveel mogelijk mensen (inwoners en bezoekers) in Sint-Oedenrode hebben, zodat zij hier een weekend lang kunnen genieten van onze Rooise gastvrijheid.  

Aankomend weekend is het zover. Samen presenteren de evenementen die op 25 en 26 mei plaatsvinden zichzelf vanuit het thema ‘Rooi is uit de Kunst’. Vooraf regelden we vanuit N!SO de communicatie en faciliteerden waar nodig was. Elke deelnemer deed een duit in het zakje, waardoor we ‘Rooi is uit de Kunst’ een gezicht konden geven. Vanuit Rooi Promotie kwam nog een extra donatie, dank daarvoor! 

Het mooie is dat er ook letterlijke verbindingen zijn ontstaan tussen de evenementen. Een leuke attractie is bijvoorbeeld het treintje dat op zondag 26 mei tussen 12.00 en 17.00 uur van het centrum naar Streekpark Kienehoef rijdt. De route kruist ook een gedeelte van de atelierroute, zodat je met één ritje goed de sfeer proeft van al dat gezelligs in ons dorp.

En dankzij de samenwerking tussen Pop & Colour en het Arabian Horse Weekend staat er op het festivalterrein van Streekpark Kienehoef een originele bedoeïenen-tent uit Jordanië. Kinderen mogen zich verkleden als Arabische prins of prinses en kunnen samen met een Arabische volbloed op de foto.
Waar een klein dorp groot in kan zijn, is dat we veel, heel veel organiseren. En dat doen we samen. Kortom: Rooi is uit de Kunst! Jij komt toch ook?

Met Natuurlijk! Gastvrije groet,

Arijanne Mettler
Projectleider Natuurlijk! Sint-Oedenrode

‘Waar een klein dorp groot in kan zijn,
is dat we veel, heel veel organiseren.’